KARL - der Unbekannte

Er zijn ongeveer 20.000 serieuze kunstschilders in ons land. Als ik expo's of galeries bezoek is 99% voor mij onbekend. Toch lijkt het of  "Kunst" pas echt is als de maker een bekende kunstenaar is. Dat is niet alleen onlogisch, het is zelfs onjuist. Dus in plaats van mij te vermoeien in positioneren, marketen en promoten accepteer ik mijn nederige positie: der Unbekannte.

Serie: Dutch Delight

Deze emaille koffiekan kochten we op een brocante in Zuid Frankrijk. Het was liefde op het eerste gezicht. Hij kwam op een moment dat ik intensief zocht naar een nieuwe uitingsvorm. Ik worstelde met penselen, structuren, paletmes, wat een geknoei! Deze koffiekan bracht rust, eenvoud, harmonie. Het begin van een nieuwe toets!

 

Klaas Gubbels?
Ja die gedachte is logisch, maar die kwam pas later. Er zijn meer  verschillen dan overeenkomsten.  Ik ben met 1 koffiekan al heel tevreden, Klaas heeft er zijn beroep van gemaakt.


Op je klompen

Dit is het toonbeeld van Hollandse nuchterheid. Het land zo vlak als de polder. De lucht is hoog, met altijd wel een wolk in de buurt. Hier waaien je gedachten schoon. Aarden, met vaste grond onder je voeten. dat voel je met je klompen aan.


De hele serie Dutch Delight is in dezelfde afmeting gemaakt: 40 x 60 cm staand. Tijdens een van mijn expo's in de galerie werd terecht gezegd: "Je zou er drie naast elkaar moeten hangen"

 

De lijst is ook treffend helder: transparant plexiglas! Dutch Design!


Brood op de plank

Is het typisch Hollands? De Fransen zijn bekend om hun "Joye de vivre" en "laisser faire." Wij zijn broodnuchter en zorgen eerst voor een goed bestaan. En als het even kan een zorgeloze toekomst. We sparen totdat we onszelf verzekerd voelen van wat dan ook. Eerst het werk, dan het meisje... Maar laten we eerlijk zijn, hoe heerlijk ruikt  een vers gesneden brood. Het brood ligt op een geruite doek, voor het open raam. Als een warm welkom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blij met een ei

Onze nationale trots kun je terugbrengen tot een ei. De trots van Barneveld. Het aangename begin van een goed ontbijt. Het zou ook kaas kunnen zijn, maar dat heb ik nog niet geschilderd.

 

Als je maar blij wordt bij de start van elke nieuwe dag. Kunst komt bij je binnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mon Cherie

Een kers als lustopbject. Het blijkt dat er verlavende stofjes in kersen zitten. 

In Japan vereren ze de bloesem, wij de vrucht!

 

The expression of Love!

 

 

Acryl on panel
40 x 60 cm

 

 

Kijk verder>

 

Kers by Karl
Mon Cherie