Blogs

WELKOM op mijn blogpagina's.


Regrelmatig zal een nieuw blog verschijnen. Het wordt een vervolgverhaal waarin ik de actualiteit van de schilderkunst anno nu zal beschrijven.
Uiterst persoonlijk, maar dat is kunst per definitie.
Het gaat er niet zozeer om wat ik mooi vind maar of de kunst en de kunstenaar een visie tonen op onze wereld.
Of andere aspecten van dit vervolgverhaal.

 

>> Naar het laatste blog>>

ABONNEER JE OP NIEUWE BLOGS

Wil je direct bericht van een nieuw blog? Installeer dan een RSS-Reader op je telefoon of laptop. Je vindt ze in de app-store van je apparaat. Het webadres van de mijn blog-feeds is: https://kunstgoeroe.nl/rss/blog.
Je kunt dit ook als mailbericht in je Outlook mailprogramma invoeren onder accountinstellingen / rss.


KunstGoeroe, aangenaam!

 

Kunstenaar zijn is een vrij beroep en iedereen die meent creatief te zijn kan zich deze status aanmeten. Op het gebied van de schilderkunst zijn dat ruim 20.000 Nederlanders, waarvan nog geen 1 promille enige naam of faam heeft opgebouwd. Nu zit kunst natuurlijk niet in de naam, maar de faam zou toch wel leidend mogen zijn als het om serieuze schilderkunst gaat.

 

Ik wil dus op zoek gaan naar befaamde hedendaagse kunstenaars. Dat is missie één. De tweede missie is de titel ‘Goeroe’. Ook dit is een vrij beroep en het duidt over het algemeen op een onwetenschappelijke variant van deskundigheid. Buiten de esoterische en 'zwevende' goeroes zijn er goeroes op het gebied van gezondheid, geld en beleggen, sport en bewegen of diëten en afvallen. Of er serieuze kunstgoeroes zijn is mij niet bekend. Dus de conclusie is vanzelfsprekend: omdat ik niet kunstenaar nummer 20.001 wil zijn kies ik voor het goeroeschap. Of ik dat waar kan maken is een tweede, maar dat geldt voor de andere 20.000 creatieven evenzeer. Als columnist heb ik altijd een nederige positie ingenomen: ik kijk als een kijker, ik vraag als een vrager, ik denk als denker en ik onderzoek als een onderzoeker. Dat maakt dat echte kenners en deskundigen mij misschien wat oppervlakkig vinden, maar dat is slechts aan de oppervlakte. Voor liefhebbers geldt altijd het adagio: er gaat niets boven de liefde!